NIEUWS

Nieuws

In de nasleep van de berline wordt de breakversie van de nieuwe BMW 5-Reeks in Genève voorgesteld. De 5-Reeks Touring is technisch gebaseerd op de berline, maar wordt geleverd met een niveauregelaar een koffer van 1.700 liter.

De nieuwe BMW 5-Reeks Touring is gemoderniseerd en zo’n 100 kilo afgeslankt, want hij ondergaat dezelfde evoluties als de berline. Toch heeft hij recht op alle specifieke eigenschappen van een grote reisbreak. Zo wordt hij standaard geleverd met een achterwielophanging met luchtveren en niveauregeling. Daardoor kan de koffer 720 tot 730 kilo vracht slikken in een volume dat, met de 40/20/40-deelbare achterbank neergeklapt, tot 1.700 groot is. In gezinsmodus biedt de Duitser nog een laadvermogen van 570 liter.

Achtersteven

Het bagageruim is toegankelijk zonder dat je contact moet maken met de elektrische kofferklep. Je kan namelijk de achterruit apart openen. De rugleuning van de achterbank, die ruim genoeg is voor drie kinderzitjes, kan van op afstand elektrisch worden ontgrendeld. BMW voorziet bovendien bergvakken om het bagagescherm en het scheidingsnet onder de laadvloer te kunnen wegleggen. Voor het comfort onderweg kreeg de bagageruimte extra geluiddemping, net zoals het dak en de voorruit.

Semi-zelfstandig

Net zoals de berline wordt de Touring overladen met rijhulpsystemen om de bestuurder bij te staan en hem in noodsituaties eventueel te vervangen. De spoorassistent bijvoorbeeld is op Duitse snelwegen actief tot 210 km/h. Om overal elders de snelheidsbeperkingen te respecteren, kan de bestuurder een functie van de actieve snelheidsregelaar inschakelen die zich houdt aan de beperkingen die worden gelezen door de Speed Limit Info.

Gemakkelijker parkeren

Naast de semi-automatische parkeerassistent kan je de auto ook zelfstandig met een afstandsbediening parkeren. De geconnecteerde dienst On-Street Parking Information kan bovendien informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen langs de weg. ParkNow is een andere app waarmee je geen tijd meer verliest met parkeren. Die kan in bepaalde betaalparkings een plaats reserveren en op voorhand betalen. En voor je daar aankomt, heeft het navigatiesysteem al rekening gehouden met de real time-verkeersinformatie.

2- of 4-wielaandrijving

Bij de marktintroductie na het salon van Genève (9-19 maart) biedt BMW 4 motoren aan. Op benzine is er de 530i met een 2.0-turboviercilinder van 252 pk en de 540i xDrive met vierwielaandrijving en een turbozescilinder van 340 pk. Beide zijn gecombineerd met een Steptronic-achttrapsautomaat. De viercilinderdiesel van de 520d ontwikkeld 190 pk en is standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak, terwijl de Steptronic een optie is. De 530d, die ook verkrijgbaar is met de vierwielaandrijving xDrive, heeft een zescilinderdiesel van 265 pk.

Terug

CONTACTGEGEVENS

  • Bosbeemd 1
  • 5741TR  Beek en Donk
  • info@autogulberg.nl
  • 0492 72 95 90
 Whatsapp ons

OPENINGSTIJDEN

Maandag:  9.30u tot 17.30u
Dinsdag:  9.30u tot 17.30u
Woensdag:  9.30u tot 17.30u
Donderdag:  9.30u tot 17.30u
Vrijdag:  9.30u tot 17.30u
Zaterdag:  10.00u tot 15.00u
Zondag:  Gesloten
 
Desgewenst is onze showroom op afspraak ook op andere tijden voor u geopend.